Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Noutati din Online
30 juin 2015

Ce sunt E-urile folosite in alimente?

E-urile, mai poarta numele de aditivi alimentari, si pot fi substante naturale sau chimice. Scopul acestora este de a fi folositi in anumite alimente cu diferite scopuri, cum ar fi de stabilizare si ingrosare a produsului. E-urile nu au valoare nutritiva.

Lista cu cele mai comune E-uri folosite in alimentele puse spre vanzare de la noi din tara:

Citratul de calciu (E331). Acesta joaca rol dublu. Este in acelasi timp un acidifiant, dar si ajuta la imbogatirea alimentului respectiv cu calciu. Citratul de calciu nu este sub nici o forma daunator organismului, acesta se poate produce si in casa, este pur si simplu un amestec de coji de oua cu suc de lamaie.

Acidul citric (E330), este cunoscut si ca sare de lamaie, acesta fiind un acid organic care se regasesti de cele mai multe ori in citrice. Acesta nu este daunator, mai ales ca organismul nostru are nevoie zilnic de acid citric.

Azot (E941), dupa cum se stie, este un gaz care are rolul de a proteja produsul finit, alimentul, si de a ambala ermetic produsul respectiv.

Guma de acacia (E414), este inofensiv, si joaca rolul de agent de ingrosare, stabilizator si emulgator, avand o structura formata din fibre alimentare.

Colorantii. Acestia pot fi naturali, care sunt extrasi din fructe si legume, cum ar fi ardeii rosii, morcovii, strugurii, sfecla, dar acestia pot fi si sintetici.

Publicité
Publicité
Commentaires
Noutati din Online
Publicité
Archives
Publicité